Muut osanotot eli synttärit!

Alla on tarinoita synttäreiltä, joilla Sulavat ovat esiintyneet tai/ja ovat olleet kaikki kutsuttuina.

Seija 50v. Osat 1 ja 2

Seija halusi viettää synttärijuhlan niin pitkällä kuin pippuri kasvaa, ja sehän kasvaa Puukuokalla eli Phu Quocilla, saarella Vietnamissa. 40 % maailman pippurista tulee Vietnamista ja Phu Quoc on kuuluisa pippurista. Vai valitsiko Seija Vietnamin siksi, että vietnamiksi sana "miehet" on "nam"?

Anyways siispä synttäreiden eka osuus vietettiin upeassa Pepper tree fine dining -ravintolassa 9.1. Mukana juhlassa olivat Seija birthday girlin lisäksi puoliveli Tomppa, työkaveri Anja miehensä kanssa, joka vietti juhlat vatsantoimintaa seuraten hotellihuoneessa sekä sulava Merja työkaverinsa Hannan kanssa. Hanna sattui osumaan Sulavien Kaivopuiston joogaan ja vartioveneilyyn ja siltä istumalta päätyi aloittamaan puolen vuoden opintovapaataan Seijan synttäreillä Vietnamissa. Merja taas taloudellisena ihmisenä oli päättänyt hyödyntää kaikki synttärijuhlien ilmaiset tarjoilut.

Illallisella ei ollut moitteen sijaa, paitsi se, että vaikka Seija varasi pöydän, Tompan nimi löydettiin jostain varaukseen. Sama toistui myös muissa Seijan varauksissa.

Juhla jatkui seuraavana päivänä biitsi partyilla. Pelattiin Shangia ja kantavana teemana oli ”Pikkuvitutus on parempi kuin ei tunteita ollenkaan”.

Vietnam todettiin Savon sukulaiskansaksi.

Seija 50v. Osa 2/2 Tahko

Midi 40v. Perusmäessä 29.4.2017

Midin 30v. synttäreillä oli Sulavien ensimmäinen Show-keikka... Ympyrä sulkeutuu ja 10 vuotta myöhemmin aikuisen Midin rauhallisissa naisten pileissä Sulavat olivat isosti paikalla joogaamassa, herkuttelemassa ja saunomassa.
Magnificenttiä oli Sulavien lahja: the pikkugrilli, jonka seikkailuja Perusmäen perukoilla jäädään odottamaan.

Piia 50v. Rhodoksella 3.-4.9.2016

Piia ei aikonut pitää juhlia, vaan ilmoitti mm. Sulaville, että voivat tulla haluamassaan seurassa omakustanteiselle Rhodoksen retkelle mukaan.
Alkuperäisenä suunnitelmana oli syödä yhdessä 4.9.. Porukkaa alkoi ilmoittautua mukaan siihen malliin, että jotain muutakin olisi kiva tehdä yhdessä.
Piian kollega Jallu, entisenä matkaoppaana ja Rhodoksen kävijänä, suositteli pyörä- ja veneretkeä. Piia innostui ja Jallu antoi hyviä vinkkejä ja yhteystietoja.

Kaiken kaikkiaan parhaimmillaan tapahtumissa oli paikalla 28 tyyppiä! Ihan mieletöntä!

Mukana olivat:
Piia+ perhe + äiti+ kummitäti+ isän vaimo ystävättärineen
Seija + vanhemmat (=Piian appivanhemmat)+ kaveri
Sari+ mies + tytär
Terhi + sisko
Midi + lapset + avomies
Mallu + miesystävä
Merja + ystävätär
Extra-Tiina + tytär (Piian kummityttö)
Kuokka-Aune-Marketta

Porukka asui seitsemässä eri hotellissa, tuli monella eri lennolla ja oli eri aikoja saarella. Pääjoukko oli majoittuneena hotelli Esperiassa. Pääjoukko tuli torstaina 2.9. Finskin lennolla ja pinkit bandanat oli jaettu tunnistuksen helpottamiseksi.

Yhteinen ohjelma alkoi perjantaina 3.9.klo.11. pyöräretkellä Rhodoksen kaupungista Kalithean kylpylään. Retkelle lähti 13 tyyppiä. Piiaa päivän nuorempi "pikkuveli", Sarin mies, Timo oli pyöräretkivastaava. Pyörien vuokraus ja suunnistus sujuivat hienosti.

Rhodoksella ei varsinaisesti ole panostettu pyöräteihin, mutta autoilijat varoivat poukkoilevaa turistiryhmää kiitettävästi.

Ensimmäistä juomapistettä jouduttiin hieman odottamaan, mutta löytynyt Marina Beach oli odotuksen arvoinen.

Kalithean kylpylällä syötiin lounas ja osa kävi uimassa.

Paluumatkalla Terhin rengas puhkesi, mutta onneksi Timolla oli myös huolto hanskassa. Tilattiin kuitenkin Terhille renkaan vaihto vuokraamosta ja odotellessa otettiin oluset.

Retki oli älyttömän kiva. Pyöräretkeä Rhodoksen ympäri ei kuitenkaan oteta Sulavaan ohjelmaan.

Yhteinen illallinen ravintola Louisissa oli samana iltana. Seija oli rahastonhoitajana, sillä jokainen maksoi omat ruokansa ja juomansa. Menuna oli kreikkalaista salaattia ja lammasta, nam. Aune-Marketta oli Piian pyynnöstä raahannut Pekingistä naisvieraille hatut, ne olivat sentään Piian sponssaamat. Kyllä seurue oli hienon näköinen!

Ohjelmaan Piia oli laittanut, että pari puhetta saa pitää. No, puheita taisi tulla kuusi ;). Paljastukset olivat hauskoja ja pelottavia, kyllä nauratti ja itketti. Lahjoja ei saanut antaa, mutta Sulavat olivat painattaneet Merjan kovalla vaivalla ja Tiinan avustuksella KIRJAN näistä Sulavien nettisivuista! Kirjan nimi on PIIAN SULAVA ELÄMÄ! Mielettömän upea kirja! Midi oli askarrellut SuperSulava Diplomin, Merjan ystävä Tarja oli tehnyt tyylikkään kaulakorun, Sari oli kaivanut Piian vanhoja kirjeitä ja Aune-Marketta kerännyt noloja kuvia vuosien varrelta. Iiihania juttuja, ei olisi tarvinnut, mutta kyllä oli juhlakalu onnellinen!

Ravintola Louisin yllätyksenä oli synttärikakku jälkiruuaksi, Seija oli käynyt onnistuneesti neuvottelut ravintolan kanssa!
Miehillä ilta jatkui Piian pojan johdolla siten, että seuraavana aamuna oli osa jengiä hieman heikossa hapessa!

Lauantain 4.9. virallinen ohjelma alkoi klo. 11., perinteisellä Sulavien kaupunkikierroksella Rhodoksen vanhassa kaupungissa, jolle pystyi osallistumaan 17 juhlijaa. Terhi ja Sari ja ilmeisesti erityisesti Terhi, näkivät kovasti vaivaa ja kierros oli loistava!

Kuultiin kaikenlaista faktaa ja fiktiota. Kirkot kierrettiin ulkoa ja museot kaukaa! Minkä matkaoppaan maailma onkaan Terhissä menettänyt! Tyyppi oli ihan liekeissä.

Kesken kierroksen joukko alkoi kaanonina laulaa Paljon onnea vaan! :)

Mandrakin Satamassa oli treffit klo.12., sillä meillä oli oma Afrodite-laiva lähdössä veneretkelle Falirakia kohti. Kaikki 28 ryhmäläistä oli paikalla.

Päivä oli hieno ja laiva sopiva = tasan 28 penkkiä ja baaritiski. Käytiin uimassa ja nautittiin päivästä.

Ennen lounasta yllättäen laivalle hyökkäsi Sulavat Getrudit saksalainen tanssi- ja lauluryhmä. Esitys oli vaikuttava "Trink trink"-kappale! Hulluja nuo Sulavat! Seijan poispääseminen asusta oli oma shownsa.

Lounas syötiin Falirakin lähellä pienessä kalastajaravintolassa. Lounaaksi oli salaattia, kalaa, ranskalaisia ja mustekalarenkaita.

Lounaalla Sulavat yllättivät Piian loistavalla tietokilpailulla "Arvaa mikä seisovia ihmisiä yhdistää". Piia voitti ;). Vaikeinta Piialle oli, kun Sari, Tiina, äiti-Ansu ja Aune-Marketta seisoivat... MIKSI? Ovat olleet Piian kanssa samassa työpaikassa! Piia ei pystynyt yhdistämään yli 30 vuotta vanhoja asioita :).

Kaksi päiväiset viralliset juhlallisuudet loppuivat. Illalla Esperialla nähtiin vielä Viherlaakson koululta tutut Liikennevalot.

Eri kokoonpanoissa porukat toki kävivät syömässä yhdessä, Kasinolla ja rannalla aurinkoa ottamassa. Pieni reissun harmitus oli, että yhteensä 10 ihmistä eri aikoina kärsi vatsataudista. Kaikki saatiin erilaisin vippaskonstein onneksi alkuperäisillä lennoillaan Suomeen. Kuumaryhmä lähti jo sunnuntaina. Pääjoukko palasi torstaina väsyneenä, mutta ainakin juhlakalu, onnellisena kotiin. Näillä muistoilla jaksaa pitkään!

Sari50 juhlat Tahkolla 5.3.2016

Sari ja ystävänsä Jaska Reipasmatkat ryhmästä pitivät yhteiset 100v-synkkärinsä Tahkolla. Kaikki Sulavat oli kutsuttu ja paikalle tulivat Terhi, Seija, Midi ja Piia seurueineen.

Kokoontumispaikkana oli aamupäivällä TahkoSpa, jossa jaettiin reittikartat ja huivit, joita vastaan sai juomaa juottopisteissä.

Noin 2,5km reitti juhlapaikkana toimivalle Nipasen Kodalle lähti klo. 13.30 Tahko Safareilta, jossa henkilökunta antoi tietokisalaput ja matkajuomaa. Vahvana epäilyksenä juhlakansalle jäi, että matkan pituuteen sai lisätä ainakin ALV:in verran, sillä vuorelle nousu kyllä tuntui ja näkyi porukoiden hikoiluna.
Sulavat päättivät erottautua juhlakansasta vuoden teemanmukaisilla sinisillä peruukeilla. Midi kiitti ideaa erityisesti, kun joutui kilparyhmän kiipeilyssä hieman hikoilemaan.

Puolimatkan krouvissa uusi henkilöstö tarjosi virkistävää kuumaa mehua kossulla laimennettuna ja juhlaväki viihtyi "baarilla" ehkä liiankin hyvin. Nuorisotyövoimaa oli käytetty kiitettävästi hyväksi, juhlakalujen lapset tekivät hienoa työtä vieraiden juottamisessa joka kohteessa.

Kiipeiltyämme välibaarilta vielä lisää, niin Nipasen kodalla oli iloinen oranssi-valkoinen 100-vuotias pari vastassa.

Kodalla syötiin mielettömän hyvää paikanpäällä tehtyä loimulohta suussasulavien lisukkeiden kera. Caterauksesta vastasi Hotelli UkkoTahko ja juhlaväki kiittää. Juomapuoli oli ENEMMÄN kuin sulavasti hoidettu! Kaikenlaista ulkoiluun ja ruokailuun liittyvää nestettä oli tarjolla ja kiitos kysymästä, kaikki eri porukat kunnostautuivat juomisessa hienosti! Tunnelma oli erinomainen!

No niin. Sari oli sitten toivonut, että Sulavien jo ehkä 7 kertaa haudattu Mummo ja Janne -esitys elvytettäisi TAAS juhlaohjelmaksi. Näin tehtiin ja esitys piirtyi hämmentyneen juhlakansan verkkokalvoille.

Mutta ei siinä vielä kaikki. Sulavat ja sukulaisosasto antoivat Sarille lahjaksi pientä sponssia Mongolian vaellusta varten ja aiheeseen päätettiin liittää upouusi Tsingis Khan -esitys. Mummot vetivät sadeviitat hopeapuoli päälle päin päällensä ja Sarille laitettiin lisäksi karvahattu päähän ja miekka käteen. Sitten Reetun hitin tahtiin Midi-Jannen koreografiaa seuraten saatettiin ilmoille ehkä jopa vielä The Mummoa ja Jannea surkeampi esitys. Hauskaa oli, paitsi ehkä omaisillamme ja jos joku sattui olemaan lähes selvin päin... kiitos ja anteeksi.


Ohjelmassa oli vielä pari hienoa lahjan luovutusta puheineen ja tietokilpailun voittajan julkistaminen. Voittaja-joukkue oli tietenkin Mökki-Tervasmäki, jossa oli Sulavia ja sukua. Joku kysymys tiedettiin jopa paremmin kuin juhlakalut itse.

Juhlat tuntuivat loppuvan kesken, mikä on loistavien juhlien merkki. Väki ohjattiin siirtymään rinnettä alas kohti tilatakseja ja UkkoTahkon pubia. PäKä-juhlat jatkuivat pubissa kyllä reilusti yli puolen yön.

Jopi 40 juhlat 5.3.2016

Jopin nuoren iän juhlien teema oli loistava; vieraiden piti pukeutua päivänsankaria vanhemmaksi - mieluiten mummoiksi. Vieraat olivatkin panostaneet mummoasuun ja niin Jopi liihotteli läpi juhlien kauniissa mekossa ja taatusti juhlien nuorimmalta näyttäen.

Topin Nuoren iän juhliin oli myös kutsuttu kaikki Sulavat ja superharmittavaa oli, että Sarin ja Topin juhlat olivat saman päivänä! Merja edusti Sulavia juhlissa, joissa muutkin Sulavat olisivat halunneet olla. Oltaisi saatu Topi näyttämään vielä nuoremmalta!

Näissä juhlissa ei tullut nälkä - tietenkään. Jopin ruokasuhteen mukaisesti ruokaa oli riittävästi, sitä oli riittävän usein ja se oli äärettömän hyvää. Ei siis ollut ihme, että Jopi oli ystävällisesti kieltäytynyt tiettyjen henkilöiden ruoanlaittoavusta.

Juhlissa syntyi uusi ennätys: vieraiden esittely vei enemmän aikaa kuin Piian 40v-juhlien 1 h 45 min, mitä on pidetty ihan pohjana. Jopi esitteli ryhmän kerrallaan ja antoi ko. ryhmälle tehtävän. Jopin veli joutui arvaamaan muiden sukulaisten pantomiimiesitysten perusteella joululauluja, koska on joka joulu poistunut takavasemmalle juuri joululaulamisen alettua. Omat tehtävänsä saivat opiskelukaverit, matkailukaverit, lentisporukka, duunikamut; ainaskin. Ja sitten ne paremmat kamut, jotka aina muistetaan mainita.

Merja oli luonnostellu Jopille näytelmän, jota lentisporukalla kirjoitettiin paremmaksi;

Roolit
Kertoja Merja
Aurinko valitaan yleisöstä
Linnut valitaan yleisöstä
Puupenkki valitaan yleisöstä
Omenapuu Soko
Eväskateus Anna
Koira Jussi
Kilpailuhenki Taija
Avensis Salla
Kahvakuula Kiki
Pullo Pullo
Passari Kirsi
Peli-ilo Irma

Olipa kerran tyttö, varreltaan sutjakka ja pajunvitsamainen, luonteeltaan iloinen ja avarakatseinen. Tämän Jopi-Topi-Päivikin elämä hymyili ja onni kukoisti. Kunnes tuli päivä, joka muutti kaiken.

Tuolloin oli kesäpäivä. AURINKO helotti ja LINNUT kirmailivat villisti taivaalla.

Jopi huomasi, että jotain oli hukassa. Hän repi kauhistuneena hiuksiaan ja voivotteli kovaan ääneen.

Toimen ihmisenä Jopi ryhtyi heti etsimään ja säntäsi takapihalleen.

Jopi-Topin erityinen intohimo on syöminen. Niinpä hän ensitöikseen istahti PUUPENKILLE ja ryhtyi syömään herkullista struudelia takapihallaan. Jopi nautti kaikin siemauksin ihanasta omenastruudelista. AURINGON säteet lämmittivät ihanasti Jopin kasvoja ja LINNUT visersivät OMENAPUUN oksilla. Ja yhtäkkiä se näkyi vaanivan OMENAPUUN takana: EVÄSKATEUS.

Sieltä se hypähti Jopin kylkeen, mutta koska Jopi on nuorenna harjoittanut juoksua ihan Länsiväylä-juoksun verran, hän pinkaisi pakoon inhottavaa eväskateutta.

Hän pinkoi kotiin etuovelle. Siellä passissa eteisessä oli Jopin paras ystävä - KOIRA. Se hyppäsi sisäänastuvan Jopin syleilyyn, vaikka sitä oli kovasti opetettu olemaan hyppimättä. Innostunut KOIRA nuoli Jopin kasvoja ja heilutti häntäänsä iloisesti. Jopi rakastaa eläimiä, koirien lisäksi erityisesti karvalehmiä ja ymmärtää eläimiä suurella sydämellä - ei hän ole turhaan toiminut norsuna Korkeasaaressa.

Ja silloin se tapahtui! Julma KILPAILUHENKI iski kuin salama kirkkaalta taivaalta. Jopi kävi taistoon julmaa kilpailuhenkeä vastaan. Mutta kilpailuhenki sai yliotteen - lautapeli, sulkis, pingis tai vaikkapa voitto isoimman raketin hankkimisessa. Mutta aika ei ollut otollinen, oli tiistai-ilta ja Jopin piti kiirehtiä lentistreeneihin.

Jopi kiipesi upo-uuteen ja tottelevaiseen AVENSIKSEENSA ja lähti treeneihin. Hän kaasutteli vauhdin hurmassa ja Avensis kuljetti Jopia sutjakkaasti keinahdellen.

Harkoissa Jopi antoi kyytiä KAHVAKUULALLE. Hän huiteli kahvakuulaa ylös ja alas ja lopulta tömähytti kuulan kanveesiin.

Sitten hän otti epäesteettisen ison huikan kolmen litran kokoisesta isosta PULLOSTA. Hän piilotti pullon selkänsä taakse, jottei kukaan huomaisi tuota epäesteettistä kapistusta.

Jopi-Topi-Päivikki oli erityisen ihastunut kaikenlaisiin passeihin. Tuo matkustusasiakirja oli Jopin lempilukemista. Lentopalloakin hän harrasti juuri passien vuoksi. Sattuipa niin, että juuri tuona päivänä Jopi oli harkoissa ainoa iskijä ja sai ihan kaikki passit. PASSARI passasi Jopille keskelle, Jopi iski, iski nelosesta, takamiehenä ja lopulta syötötkin olivat hyppysyöttöjä.

Ja sieltä se löytyi! Kadoksissa ollut PELI-ILO. Peli-ilo kirmaili Jopin ympärillä valaisten koko kentän. Ja niin peli-ilo saattoi Jopin elämän takaisin iloisille ja hymyileville raiteilleen.

Terhi50 juhlat Brüggessä 26.6.2015

Fillariretki Tour de Terhi Amsterdamista saapui Brüggeen edellisenä päivänä valmistautumaan kesän kohokohtaan eli Terhin 50v. pileisiin.

Sulavien juhlatoimikunta oli vahvasti mukana juhlien järkkäilyssä, kutsut ja ohjelmat oli printattu, musalaitteet hommattu, mekkokangas hankittu ja etujoukko kävi tarkistamassa paikat jo huhtikuussa.

Uskomaton määrä, yhteensä 50, Terhin sukua ja ystäviä saapui Brüggeen kuka mitäkin reittiä.

Juhlapäivä alkoi Brüggen kiertokävelyllä, jonka tietopläjäyksen Sari oli suurelta osin työstänyt. Oppaat Sari ja Seija johtivat joukkoja Brüggen kaduilla reittiä, joka valittiin keväisellä Terhin, Sarin ja Piian ennakkoreissulla.

Reitillä kierrettiin pari kirkkoa ulkoa ja museoista piipahdettiin vain Olutmuseossa, jossa Terhi tarjosi kiertelijöille oluet. Kierros oli oikein onnistunut! Kierros löytyy Reissut-Brügge-kohdasta.

Terhi jännitti juhlien yllätysmomenttia eli kuuluisaa kuokkavierasta. Kuokaksi paljastui Sulavien turunkielentulkki-opas Aune-Marketta Saariston Rengastieltä. Parhaissa juhlissa on kuokka ja näin kävi tälläkin kertaa.

Iltajuhla alkoi klo. 18. Hotelli NH Brüggen juhlasalissa. Terhi näytti upealta ja Sulavat järkkärit laittoivat vuoden teema-asun, jotta näkyy ketkä ovat vähän niin kuin töissä.

Terhin tervetuliaspuheen jälkeen ohjelmassa oli... uskokaa tai älkää... The Mummo ja Janne! Ohjelmanumero, joka piti olla kuopattu, mutta yleisön pyynnöstä (?) Sulavat Persut (Perustajajäsenet: Terhi, Merja ja Piia) pukivat Terhin kaverin Päivin perheen asuntoautossa tulleet asut ja "niin huono, että se on melkein hyvä" -esitys nähtiin myös Belgiassa.

Terhi tarjosi vieraille aluksi suussa sulavaa carpaccio-lihaa rucolan, peston ja parmesanin kera. Alkuruuan jälkeen Terhin isä puhui ja kaikenikäiset itkijänaiset (myös muut kuin Terhin sukulaiset) herkistyivät.

Sulavat halusivat palkita loistavia Terhi Tourin fillaroitsijoita tunnelmanluonnista ja täydellisistä ei-tartte-valittaa asenteista. Terhille luovutettiin myös sammakko (silmälasipidike töihin) suudeltavaksi (kts. Reissut Terhi50-tour -kohta).

Houpparit esittivät kuuluisan lauluesityksensä ja se ei ole todellakaan nolo, sillä naiset osaavat oikeasti laulaa.

Pääruuaksi menussa oli meriahventa kesäkurpitsarisoton ja pestopähkinäsalaatin kera. Onnistuneen herkun jälkeen nähtiin ensiesitys näytelmästä "Seitsemän Laiskuria". Näytelmä linkittyi Terhin nurmijärveläisyyteen ja lukioaikaiseen joulujuhlarooliin Seitsemän Veljeksen lukkarina. Käsikirjoittaja oli Salla, joka toimi esityksen kertojana eli pikkurouvana. Terhin Tanja sisko esitti "Herhi"-lukkaria eli laiskureiden valmentajaa. Laiskureiden lajit olivat: lentopallo, hiihto, vaellus, pyöräily, siivous, ratsastus ja luontotieteily/partiolaisuus. Jotenkin lajit liippasivat läheltä juhlakalua. Innokkaat esiintyjät oli pyydetty eri porukoista ja esitys oli spektaakkelimainen!

Tästä pääset katsomaan 7 Laiskuria -näytelmän käsikirjoituksen

Terhin vanhemmat tanssivat vauhdikkaan rockin ja siskojen tytöt esittivät modernia tanssia yleisön riemuksi.

Jälkiruokana söimme raikasta ananas-passionhedelmä sorbettia, jonka jälkeen oli vuorossa Terhin Pekka-serkun ja vaimonsa Outin erinomainen tietovisa Terhille. Terhin takana näytettiin väite ja jos se oli kohdallasi totta, sinun piti nousta seisomaan. Terhin piti arvata, mikä yhdistää nousseita vieraita. Partiolaisuus, Machu Picchuilu, hillasoilla samoilu ja koiranomistajuus mm. yhdisti porukoita ja Terhi arvasi aika hyvin.

Muutama mukava puhe kuultiin ja Terhin pyynnöstä puheet munakellotettiin max. kolmeen minuuttiin. Kukaan ei yrittänytkään ylittää aikaa.

Ke-To ratsastajat heittivät kärrynpyöränsä, joka nähdään siinä porukassa usein... Kärrynpyörien taso on viihdyttävän vaihteleva!

Sulavien juhla-asun Octoberfest-teemaan sopi yhteislaulu Trink, trink Schwesterlein trink, jota johtivat upeaääniset Pihlajan sisarukset ja erittäin sopivan nolon tanssin esittivät Sulavat Terhin kanssa.

Viiniä oli erittäin hyvin tarjolla ja ratsastaja Saana veti oikeasta narusta sanomalla, että Sulavat pystyvät mihin vaan... Ideana oli järjestää Terhille sittenkin Ensitreffit alttarilla eli häät, kun fillariretkellä vietettiin polttareita. Kyllä, näin tehtiin. Terhin koulukaveri Jari "Pihvi" Lindström houkuteltiin papiksi ja respasta söpö nuorimies sulhaseksi... ja siitä se lähti. Ehkä jälkikäteen ajateltuna idea ei ollut loistava, mutta hyvä se oli varmaankin. Terhi on nyt naitettu Belgiaan...

Ilta jatkui vielä pubissa ja vahvimmat siirtyivät myös kaupungille. Juhlat onnistuivat erittäin hyvin ja Terhi oli upea! Kaikille jotka suunnittelevat juhlia Brüggeen voimme lämpimästi suositella hotelli NH Brüggeä! Tosin ei kannata menettää hermojaan, kun belgialaiseen tyyliin ei ilmeisesti kuulu vastailla kovin aktiivisesti sähköpostiviesteihin.

Pertun Synttärit 10.5.2014 Malmin Lentoasemalla


Sulavat ottivat osaa Pertun juhliin toimimalla Malmin lentoaseman emäntinä, sitä ennen auttaen ohjelman tekemisessä ja 250 ilmapallon puhaltamisessa sekä paikan koristelussa. Juhlan värit olivat oranssi ja musta.

Ohjelmanumerona oli yleisön pyynnöistä huolimatta ehkä viimeisen kerran: "Mummo ja Janne". Piia kuitenkin tilasi option, että se esitetään hänen hautajaisissaan. Voi olla, että tätä suosikkinumeroa ei nähdä pitkään aikaan.

THE KEIKKA 5.11.2011 Logenilla


Mainos:
HALUATKO ENNEN NÄKEMÄTTÖMÄN ONNISTUNEET JUHLAT?
Sulavien täyden palvelun juhlapalvelu järjestää juhlasi alusta loppuun:
* Suunnittelemme ja painatamme kutsusi
* Teemme powerpoint-valokuvaesityksen elämästäsi
* Meiltä saa tukkukortin lainaksi
* Lainaamme tarvitsemasi astiat omista ja sukulaistemme
kaapeista
* Lainaamme myös tarvittavat koneet: termari-
kahvinkeitin, keittolevy, läppäri, videotykki (töistämme tai seuroista)
* Kuuluisa trollimme kaivetaan ulkovaraston syövereistä metsäkoneiden takaa palvelemaan loistavana videotykin ja läppärin liikkuvana alustana
* Lähisukulaisemme valjastetaan viimehetken askarteluihin
* Kuuluisa lihapiirakka leivotetaan äidillä/anopilla
* Perunasalaatti tehdään ja annetaan lahjaksi tarvikkeineen
* Tulemme juhlapaikalle koristelemaan, sisustamaan ja kattamaan tai lähetämme perhettämme paikalle hommiin
* Otamme valokuvia juhlistasi
* Henkilökuntamme miehittää ammattitaitoisesti eri pisteet juhlissasi: ovella, tervetulojuomissa, lahjapöydällä
* Hoidamme kaikki ruoka- ja juomapöydän täydennys- ja kattaushommat
* Ohjelmatoimistomme esittää ohjelmaa juhlissasi: meiltä irtoaa serenaadia, puhetta, luovutamme diplomin, Abba-showta, Anita-showta, varaohjelmina Napakymppiä ja Keiju-tanssia...
* Osallistumme tarvittaessa kaikkiin juhliesi ohjelmiin ja luomme tunnelmaa juottamalla vieraita aktiivisesti ja joraamalla aina tilaisuuden tullen
* Tyhjennämme juomapöytääsi, ettei hankittuja juomia tarvitse viedä kotiin
* Tiskaamme kaikki astiat
* Laulamme yhteislauluvihkosta Hopeisen kuun, ettei vihkon monistus mene hukkaan
* Viihdymme juhlien loppuun saakka
* Tulemme mukaan loppusiivoukseen
* Autamme valokuvien lataamisessa yms.

SAAT KAIKEN TÄMÄN JA VIELÄ TYTTÄRESI TEKEMÄNÄ PALJON MUUTA, JOS OLET FANITTANUT SULAVIA INNOKKAASTI AINA! EIKÄ MAKSA MITÄÄN!

SORRY, tämä oli ainutkertainen tilaisuus VAIN Sulavien Fani #1:lle! Onnea Ansulle! Toivottaa raataja-tiimi: perustajajäsenet ja sukulais-serkukset (Piia, Merja, Terhi, Sari ja Seija)!

Anita-keikka Asunto-oy. Viherlaaksonranta 14. 40-vuotisjuhlissa 3.9.2011

Anitahirvosmaisten Sulavien Silavien (Piia, Jopi, Terhi, Seija ja Sari) syyskuinen lauantai-ilta alkoi "Maitolavan Prinsessa2"-showlla Piian taloyhtiön 40-vuotissynttäreillä. Ennen esitystä harjoittelimme tehokkaasti vartin verran Piian käsikirjoittamaa yksinkertaista ja näyttävää koreografiaa. Saimme taloyhtiön asukkailta mahtavat suosionosoitukset, joiden siivittämänä oli mukava lähteä isolle kirkolle Midnight run-juoksutapahtumaan. Piia jäi kotikulmilleen ylläpitämään tunnelmaa ja kipeää lonkkaansa.

Keikkaa pukkaa... Logenilla Heidi 50v. 5.3.2011

Logen oli viritelty 70-luvun discoksi, kun Piian työkaveri Heidi vietti 50-vuotispäiviään. Juhliin oli tilattu laatuesiintyjät: Sulavat Silavat Abba! Vieraat ja erityisesti juhlakalun 6-henkinen perhe olivat pukeutuneet upeisiin 70-luvun discovetimiin! Sisällä pörräsi ihan varmasti John Lennon peace-merkkeinen ja Mick Jagger oli myös paikalla, värikkäät teryleenihaalarit kimalsivat kilpaa pikkuisten hamosten kanssa... Väki oli todella panostanut. Erityisesti Heidin Anna-tyttären oranssi lentoemominimekko valkoisilla kiiltonahkasaappailla sai Sulavatkin ihastelemaan.

Juhlat saivat ansaitsemansa energiahyökkäyksen, kun Sulavat Abbat marssivat sisään Money Moneyn tahdissa lahkeet ja hihat heiluen. Vanhat askelkuviot oli harjoiteltu ja esitys sai yleisön villiksi... Ainakin Sulavilla oli hauskaa. Paljoa ei sekoiltu, kerran Seijaa tökittiin ruotuun ja Piian lahkeet jäivät pari kertaa kengän alle. Toisessa biisissä raahattiin yleisöä tanssimaan, suurin osa lähti ilolla. Parasta A-ryhmää oli Heidin isä, joka oli heti mukana disco-moveissa :D.

Managerin kanssa neuvotellut palkkiot kuitattiin osittain syömällä raikkaat tarjoilut ja juomalla mainiot viinit sekä vartavasten meitä varten hommattua Karhua! Pyytämättä Sulavien keikan bonuksena oli Anita Hirvos -show... tai no, pukeuduttiin Anita-asuihin, Piia mainosti joukkuettamme ja sitten vetästiin jengi parketille Tiputanssiin, joka on melkein 70-luvulta.

Heidi hopeahaalarissaan kiitteli Sulavat ja ojensi palkkioksi toivomamme Diplomin (ilmestyy joskus Ylpeänä esittelemme -osioon), trendirannekorut ja Sulaville niin mieluisat Isot Karhut :D. Esiintyjillä oli hauskaa ja asiakaskin oli kuulema tyytyväinen...

PEPPI HELINÄN HALTIA/HARTIAKUMMITILAISUUS 30.5.2010.

Sulavien nuorimmainen Midi sai ihanan pikku tytön 1.4.2010 ja Sulavat ilmoittautuivat ihan pyytämättä lapselle haltia-, hartia- tai edes pullohartiakummeiksi. Järjestimme Midin kutsumina asian kunniaksi Prinsessa Ruusus -teemaisen juhlan:

Ohjelma:

Kuninkaallinen perhe istui ruusuisella valtaistuimella (okei, iskä ei suostunut)

Seremonia alkoi Prinsessa Ruusunen -elokuvasta tutulla musiikilla

Hartialliset haltiakummitukset lauloivat Prinsessa Ruusu linnassa (että huh huh)

Merja-kummitus puhui:
"Sulavien Silavien nestori-haltiakummituksena toivotan Peppi Helinälle
ihanaa elämää seuraavien elämänohjeiden siivittämänä:
- älä syö keltaista lunta
- tärkeintä ei ole voitto, vaan murskavoitto ja vastustajan
nöyryyttäminen
- se parhaiten nauraa, joka toiselle nauraa
- parempi kerta rutina kuin vittu vikinä
- muista aina minua, kun ruusu pistää sinua
- kauneimmankin ruusun alla piilee piikki pistävä
- kaurapuuro on räkää
- kylmä Karhu kaunistaa
- kanna aina isoa lompakkoa mieluiten vyölaukussa
Lisäksi sanomme: Kerro kerro kuvastin, ken on meistä sulavin!
Näiden sanojen myötä virvomme Sinut Peppi Helinä tulevaksi Sulavaksi
Silavaksi, aluksi faniklubin kautta. Muista, että elämä ei ole pelkkää
juhlaa, se on myös ruusuilla tanssimista!"

Kummitukset yhdessä:
"Virvon varvon ruusullain tuoreex terveex tulevax elämäx, Karhu mulle,
ruusu sulle, annatkos kylmää olusta!" (Virpominen on vanha suomalainen perinne nimijuhlissa)

Juhlakansa nautti Karhua kuohuviinilaseista ja kilisytteli Peppi Helinän
terveydeksi!

Haltiakummit lahjoittivat lahjoja (virtuaali, vähän käytettyjä ja paljon käytettyjä, mutta ei kuluneita) samalla, kun ojensivat ruusunsa:

"Peppi Helinä, annan Sinulle seuraavat vähän käyttämäni lahjat"
(lahjat jaettiin antajilleen sopiviksi)
- hyvän muistin lahja
- laulunlahja
- hyvät unenlahjat
- kätevyyden ja ompelutaidon lahja
- hyvän ruuanlaiton lahjan
- suuntavaiston lahjan
- sirouden lahjan
- raittiuden lahjan
- raikkauden ja hiettömyyden lahjan
- savuttomuuden lahjan
- etiketinmukaisuuden lahjan
- hiljaisuuden lahjan
- naisellisuuden lahjan
- tanssinlahja

"Peppi Helinä lisäksi annan Sinulle paljon käyttämäni, mutta ei ollenkaan käytössä
kuluneet lahjani"
- naurunlahja
- häpeämättömyyden lahja
- elämästä nauttimisen lahja
- itsenäisyyden lahja
- kiukuttomuuden lahja
- vahvuuden lahja
- reiluuden ja empatian lahja
- hulvattomuuden lahja
- liikunnallisuuden lahja
- oikeudenmukaisuuden lahja
- joukkuehenkisyyden lahja
- kiitollisuuden lahja

Piia-kummitus puhui:
"Kuten saduissakin, niin ha(r)ltia kummeilla on varoittava sananen
sanottavanaan: varoitamme Sinua pulloista, emme pullohartioista. Annamme
Sinulle tämän Ison Karhun, jota ei saa avata ennen 18-vuotispäivää.
Varminta on myös varoa ilkeää äitipuolta ja värttinää: älä kuuntele
Värttinää! Täten kutsumme Sinut myös vuoden 2028 TeräsSikakisaan.
Olkoon elämäsi ruusuinen! Hartiamme kannattelevat Sinua!"

Juhlakansa nautti kahvia ja Midin herkullista Prinsessakakkua!

MERJA 50v. HAJUSTEETTOMAT JA VÄHÄLAKTOOSISET VYÖLAUKKUPILEET 17.4.2010 VIHERLAAKSON LOGENILLA.

Sulavien 2010 kevään päätapahtuma oli Merjan synttärit. Koko joukkue pähkäili vyölaukkujen kanssa ja viritimme Merjan ideoiman tämän vuotisen teema-asumme eli Gootin esiintymiskuntoon. Sulavat olivat vahvasti tukemassa Merjaa juhlien järkkäilyssä lähinnä siksi, että päästään itse hyviin pileisiin!
Juhlat alkoivat Sulavien vuosikavalkaadilla, jossa sulavat esittivät vuodesta 2003 asti meillä olleet kisa-asut Logenin Cat walkilla. Yleisö oli hurmaantunut ja ilmassa oli suuren muotinäytöksen tuntua.


Seuraavaksi esiintyi Merjan työkaveri Sami ikimuistettavasti balladinomaisella sanakirjallaan.
Seuraavana ohjelmanumerona oli Merja-tietokilpailu, jonka Merjankestämät kysymykset tulivat sulavasti mutkan kautta ja ohjelman veti Merjan veljen tyttö Johanna.

Mummo ja Janne -biisin oli luvannut esittää Raisu Lumouksen Sakke, jonka sairastumista paikkasi Piia ja mummoina vatkasivat vannetta/lannetta Sari ja Tyyppi. Tämä ohjelma sai yleisön naurunkyyneliin ja ehkäpä jopa myötähäpeään...Parhaiten kuitenkin yleisön villitsi Merjan kummipoika ...., jonka "Jos sä tahdot niin"-biisi sai suosionosoituksia niin, että koko Logen tärisi.

Last but not least, Sulavat vetivät Gootti-vermeet niskaan ja hakivat yleisön tanssimaan Lordin Hard rock hallelujahia 2006 Euroviisuvoiton ja Sulavien Manskukisan kunniaksi. Strobo-valo välkkyi ja juhlakansa rokkasi.
Pileet olivat todellinen menestys. Porukalla oli hauskaa ja tunnelma oli rento. Merjan miesväki oli koko illan hommissa, eikä vieraista kukaan jäänyt janoiseksi eikä nälkäiseksi. Vahvimmat jatkoivat vielä juhlia Lagunan uudessa hienossa yökerhossa.

Tilauskeikka Soile 50v. Hotelli Haagassa 2009 marraskuussa:


Soile on Piian työkaveri, eikä ole voinut välttyä kuulemasta hulluista Silavista. Suurena Abba-fanina synttärisankari pyysi Sulavia esiintymään juhliinsa Hotelli Haagaan. Yllytyshulluina lähdimme keikalle ruhtinaallisella (oikeasti!) ruoka- ja juomapalkalla - siihen oli lisätty vielä hieno diplomi (ilmestyy lähiaikoina ylpeänä esittelemme -osioon), upeat bonuskorut ja kuohispullotkin! Kiitos Soile!


Tässä kuvassa heitimme harjoituskeikan Hotelli Haagan pubissa. Oikea esityskin "Moneymoney" meni yllättävän hyvin. Sekä esiintyjät että yleisö olivat yllättyneitä.


Varsinkin esiintyjillä eli meillä oli hauskaa, kun haimme juhlakansaa pilettämään ja jäimme iloisesti juhliin kuokkimaan! Tämä kuva on itse esityksestä!

Seija 40v. Herrankukkarossa 30.1.2009

Seijan mega-40v-pileet tammikuussa 2009 työllistivät meitä ompelukerhona ja tanssi- ja ohjelmastudiona ja perinteinen kostean paikan leiri Tahkolla jäi väliin. Ikaalisten Kylpylä Volleyhinkin osallistui perus-Sulavista vain Merja, Tyyppi ja Midi.

Seijan 40v. pileet pidettiinkin sitten kunnolla ja pitkän kaavan mukaisesti tammikuun viimeisenä viikonloppuna:

Sulavien toiseksi nuorin sai vihdoin riiputeltua lihansa medium kuntoon. Seija kutsui harkitun joukon tuoksuttomia pilettäjiä Rymättylän Herrankukkaroon Länkkärijuhliin nelikymppisilleen.

Tilaus(air)bussissa palvelu pelasi. Sulavat Flesh Air:in emot olivat saaneet tilauslennon, liividemot ja kuulutukset hoituivat ammattimaisesti ja juomatrolli kulki käytävällä. Tälläkin lennolla joku oli synnyttänyt vessaan niin, että se tukkeutui ja lukittui.

Herrankukkaron vetonaulana oli maailman suurin savusauna ja ulkona oleva balju, jossa juhlaväki liottelikin itseään pitkään. Välillä kisailtiin, avantouitiin ja koko ajan juotiin. Tiukan joukkuekisan voitti savolaisin trendi-joukkue Kalapuikot (alkuper. Kalakukot), Tiikerihait, Härskit sillit ja Lipeäkalat antoivat kyllä kovan vastuksen.

Ruokailun jälkeen tanssin lomassa Sulavat pitivät oman loistavan shownsa tämän kauden uusissa huikaisevissa asuissaan. Jopa 2 antifaniamme Arkki ja Timo liikuttuivat faneiksemme (ainakin siksi illaksi). Luovutimme Seijalle lahjaksi tämän yllätysteema-asun.

Juhlat jatkuivat aikaiseen ja ainakin kaikki sulavat kykenivät aamupalalle. Bussikuski ei ollut kovinkaan iloinen menolennon perhetapahtumasta ja piti meille heti paluumatkan alkajaisiksi 3.-luokkalaisille sopivan luokkaretkipuhuttelun vessakäyttäytymisestä. Hänelle luovutettiinkin tunnelman luonnista "paras bussikuski"-diplomi. Amatöörimäisestä suorituksesta Jori sai myös "paras ulosanti"-diplomin ja Midin ihailija Tomppa "parhaat vaaleanpunaiset silmälasit"-diplomin.

Kettuilu jatkui vanhaan malliin kaikkien kustannuksella ja kokeneilla ainakin oli todella hauskaa. Merja ei onneksi saanut pahempaa astmakohtausta, vaikka paluumatkalla tuoksuja pukkasi kainaloista (se Piia ei tarvitse myöskään deodoranttia) ja hengityksistä ihan kiitettävästi.

Sarin synttäreille


Sarin 40v. synttäreillä pukukoodina oli valkoinen paita ja farkut, kuten kuvasta näkyy.
2006 Terässikakisasta siirryimme kiireen vilkkaa viihdyttämään Sarin ja 7 kääpiön juhlien satapäistä vieraskaartia ohjelmanumerollamme Sulavat Tanssivat Tähteiden Kanssa. Ohjelmassa ReipasMatkojen 7 muuta 4-kymppistä päivänsankaria sai tanssiopetusta Sulavilta, Merja oli Marco B. ja Sari tuomaroi. Yleisön äänet ratkaisivat ja Midi voitti Mikon kanssa, vaikka Tanjan ja Jaskan lapdance oli kuviteltu voittajaksi :-).

Midi 30v.


Sulavat osaaottivat tyylikkäästi Midin vanhenemiseen viihdyttämällä kaikkia vieraita upealla "Sulavat Silavat Cheerleader Show:lla". Kuvio oli hyvin harjoiteltu ja jopa kerran todistetusti kaikki tekivät samaa kuviota. Tätä show:ta kyseltiin muihin juhliin ohjelmanumeroksi, mutta valitettavasti oli Sulavien keikkakalenteri jo täynnä.

Tästä pääset katsomaan Midin synttäreiden ohjelmaa