Sinivalkoisin siivin 2017

Edellisen vuoden Vain Sulavaa Elämää -teema jatkui vielä lähes vuoden loppuun: Jokaisen sulavan ihan oma päivä, jonka voi hyvässä seurassa viettää haluamallaan iiihanalla tavalla lempiruokaa syöden, kruunaa jokaisen vuorollaan päivän prinsessaksi.

SUOMI 100 SULAVASTI LAGUNASSA 6.12.2017

Tähän tarinaa myöhemmin ja kuvia...

AUDI bileet 11.11.

Suomi 100 -vuoden toiseksi viimeinen Sulava tapahtuma oli the Audi bileet Seijalla eli Sulavien kerhohuoneella. Seija on ostanut valtavan hienon turkoosin Audin ja sitähän piti juhlia. Vieraat saivat tilata kuljettajan ja Audin noutamaan itsensä juhliin.
Audi-pileissä Seija tarjosi huippukokki Onnelin kanssa tehtyä kiovalaista lammaskeittoa ja tietenkin karhua ym. raikasta juotavaa. Kerrassaan herkulliset tarjoilut.

Pileiden ohjelmassa oli Seijan Audi-ajoluvan saaminen. Seija läpäisi kokeen. Audi/auto-aiheinen tietovisa ja illan kohokohtana Sulavien uusien fani #1:n ja ystävänsä Reetta-Liisan virkkaamien mekkojen muotinäytös. Mekot olivat todella mukavat päällä, muokkautuivat itsestään kaikkiin muotoihin.

Lisäksi Audille piti saada nimi. Vieraat saivat keksiä nimiehdotuksia, mutta Seija oli ylituomari. Tarjoilut olivat runsaat ja valtavan hienoja ideoita putoili. Voiton vei AUDIKKI, perusteluna vielä se, että Audikin päivää vietetään 16.6. Päivikkien kanssa samana päivänä!

Last but not least: viimeinenkin Sulavat (Sari) sai Vain Sulavaa Elämää (ja kuolemaa) -päivänsä 21.10.

Sari halusi viedä Sulavat Hietaniemen hautausmaalle. Hautausmaiden kiertely on Sarille mieluista hommaa. Viimeisen päälle taustoitettu ammattimainen opastettu kierros by Sari alkoi Hietaniemen pääportilta. Upeassa syyssäässä kierrettiin kaunista hautausmaata ja Sari kertoi kaikenlaista. Presidenttien ja sankareiden haudat kierrettiin ja ihasteltiin maisemia. Helene Schjerfbeckin vaatimatonta hautaa ja miestaiteilijoiden mahtavia hautoja ihmeteltiin.

Ruokailun Sari oli varannut Sulaville sopivasti Lapinlahden sairaalasta Hävikkiravintola Loopista. Hinta-laatusuhde ei ehkä ihan kohdannut, mutta ajatushan on hieno ja erittäin sopiva Sarille.

Sari lisäsi pelkokerrointa hautojen jälkeen: mentiin pakohuoneeseen Erottajalle. Teemana oli KAUHU. Osa oli ollut ennen ja osa ei. Vaikeuksien ja hyytävän kauhun kautta molemmat joukkueet pääsivät ulos. Karhu vielä Manskulla baarissa sinetöi viimeisen sulavan elämän päivän. Uusia teemoja kohti.

Perinteinen Päivikkien päivän piknik Kertsillä 16.6.

Vain Sulavaa Elämää -päivät on Sarin päivää lukuunottamatta vietetty. Lehmännimiset Topi- ja Piia-Päivikki halusivat keksiä Sulavan tapahtuman ja perinteinen (jo toista kertaa pidetty) piknik järjestyi Kertsillämme Seijan luona.
Sulavat perheineen oli kutsuttu, perheistä tuli paikalle Piian äiti ja lapset, Topin mies, Midin lapset ja Anden tyttö. Seijan tytär pyörähteli kotonaan. Uskomaton omaisten osanotto.
Asukoodi oli lierihattu, kaikki näyttivät hienoilta. Päivikit kukkamekoissaan tarjosivat herkkusalaatin ja mansikkakakun, grillattavat tuotiin itse.
Ohjelmassa oli Nautakisa, jonka voitti Sari. Erityishienolla lehmien kutsuhuudolla Sari ansaitsi upean palkintonsa: Milka suklaalevyn. Piia-Päivikki oli niin surkea tietämykseltään, että epäilläänkin valenaudaksi, ehkä on sittenkin päivänsäde-prinsessa, kuten nimenantaja Fani#1 on tarkoittanut!

Lisäksi järjestettiin pitkään suunniteltu oluiden maistelutesti. Ei olisi kannattanut. Eri olutmerkkejä oli 9 (ihan liikaa), väreistä ja mauista yritettiin epätoivoisesti löytää edes Karhu, Sulavien virallinen olut, joka on muka parasta jnejne... No, nollakerhoon jäivät Piia, Seija ja Terhi. Ihan hirveän monta ei löytänyt voittajakaan oikein: 3!

Nautakisan oikeat vastaukset:
1) Paras nimi lehmälle: Päivikki
2) Suomessa on n.300 000 nautaa
3) Yleisin lypsyrotu Suomessa: ayrshire
4) Lehmällä on 4 vatsaa: pötsi, verkkomaha, satakerta ja juoksutusmaha
5) Lehmästä saa vuodessa keskimäärin 9000 kg maitoa
6) Päivikkien keskimääräinen paino: 400 kg
7) Lehmä saksaksi: Kuh
8) Maailman suurimman Päivikin säkäkorkeus on 220 cm
9) Lehmän tieteellinen nimi: Bos taurus
10) Lehmä on pyhä Intiassa

Parhaat Päivikki-aiheiset vitsit kertoi Midi. Vielä viimeisen Facebookin kautta: Mitä hyötyä on naudan nahasta? ilman sitä naudan lihat leviäisivät pitkin peltoa...

Kiitos kaverit! On ihanaa olla Päivikki!

Mallun Vain Sulavaa Hemmotteluelämää -päivä Tallinnassa 25.5.2017

Sulavat siskot halusivat järjestää Mallun päivän, kun järkkäily ei ole Mallun lempihommia. Mallu toivoi hemmottelua ja kohteeksi valikoitui Tallinna. Oona otti Tallinnan asiantuntijana pian homman haltuun ja upea ohjelma ja hienosti suunniteltu aikataulu ilahdutti meitä. Mukaan pääsivät Mallu, Prinsessa-Annika, Ande, Oona, Merja, Sari, Seija Topi ja Piia eli melkein kaikki.
Laivarantaan tupsahdimme alku aamusta ja veden yli mentiin M/S Viking FSTR:llä.
Siirryimme trendikkäästi kävellen trendialue Telliskiven entiselle teollisuusalueelle ja brunssipaikkana oli F-Hoone. Herkulliset ja edulliset tarjoilut syötiin ja ensimmäinen "hoito"-ryhmä (Sari, Seija ja Topi) lähti kohti kauneushoitolaa. Oonan johdolla siirryimme vanhaan kaupunkiin Toompean mäen näköalatasanteen kautta. Kaikissa väleissä nesteytyksestä pidettiin huolta ja tunnelma oli korkealla.
Seuraavat hoidettavat Oona, Mallu ja Prinsessa jättivät baarin nro...? ja sieltä käsityö/terassiryhmä (Merja, Ande ja Piia) siirtyivät Karnaluks ompelutarvikekauppaan hakemaan yllytyslankoja Sulavien seuraaviin virkattuihin asuihin.
Ohjelmassa oli kokoontuminen Manna La Roosan viehättävällä terassilla, joka oli täynnä kun osa porukkaa saapui. Illalliselle päästiin kuitenkin kutakuinkin ajoissa Tai Boh:iin. Ruoka oli hyvää ja sisustus erittäin viihdyttävää kitschiä. Onnenhetki koettiin, kun löydettiin Popsi-roskis... Loistavan liikuttuneissa mielentiloissa siirryttiin takaisin laivalle. Suuta ei kuivanut ja vahvimmat jatkoivat vielä Pataässään! Erittäin onnistunut päivä, mahtavassa sulavassa seurassa! Varmasti mennään toistekin!

Fuck Cancer Run 1.4.

Syöpä on sen verran ikävä juttu, että Sulavat ottivat Viirupeppu/Sulava-Sarilta saadun haasteen vastaan. Keskaria lähtivät syövälle näyttämään Seija, Terhi ja Piia.
Annikan päivältä lähtenyt inttiteema sopi vastaantaistelijoille hyvin. Askartelu- ja taidepaja -Piia, taiteili keskarit takkien selkään. Asu oli tilaisuuteen sopiva ja herätimme sopivasti huomiota.
Sää oli keväinen: satoi räntää. Juoksun sai suorittaa kävellenkin ja Töölönlahtea kierrettiin. Terhi juoksi, ettei jäätyisi ja Seija+Piia reippailivat Sarin kanssa takaisin Musiikkitalon kahvilaan oluelle. Tsemppiä syövän kanssa taisteleville!

Vain sulavaa elämää: Annikan päivä lauantaina 11.3.17

Prinsessa-Annika kutsui Sulavat Vartiovene 55:lle päivänsä viettoon.

Ohjelmassa oli sauvakävelyvalmennusta by suomalaisen sauvakävelyn yksi isähahmo: Aki Karihtala, joka myös omistaa Vartioveneen. Saimme vinkkejä laiturilla ja sitten otimme Katajanokan ympärikävelylenkin omatoimisesti. Ilma oli hieno eikä turisteja ollut liikaa, pääsimme kivasti ihailemaan Helsingin maisemia.

Saatiin luentoa Annikan ja Akin bisneksestä, joka on geeneihin perustuvaa elämänhallintaa, ravinto- ja liikuntaneuvoja.

Saunoimme Vartioveneen isossa saunassa ja sieltä pulahdimme paljuun,jossa oli kerrassaan ihanaa: viileä sää ja upea auringonpaiste Katajanokan maisemissa.Nautimme grilliherkkuja lisukkeilla hyvällä ruokahalulla. Erittäin kiva ja onnistunut päivä oli Annikalla.

Vain sulavaa elämää: Tyypin ilta perjantaina 17.2.17

Tyyppi suunnitteli sulavan iltansa helpoksi ja yksinkertaiseksi, itsensä näköiseksi. Sääti päivää ja toi tapahtuman lähelle Sulavia, Oittaan tuttuihin maisemiin. Ohjelma oli toki tiivis ja minuuttiaikataulutettu.

Ilta alkoi hiihdolla 17:30. Viimeistään aamupäivän vesisateesta johtuen Tyyppi arveli hiihtävänsä yksin, eikä kellonlyömällä lähtöpaikalla muita näkynytkään. 500m jälkeen puhelin kuitenkin kilahti ja JopiTopin kanssa otettiin uusi startti 17:38. Sää oli miellyttävä ja latukin hyvässä kunnossa. Kaksikko ehti kiertää tykkiladun kahteen kertaan ennen sovittua tankkaustaukoa.

Oona oli saapunut paikalle täsmällisesti 18:30. Lunastimme navettakahvilassa oluet ja sauna-avaimet. Sari ilmestyi takaovesta 18:45, hiihtämästä?? Ei oltu nähty. Midi ja Ande valuivat alueelle 18:50 ja Prinsessa ilmoituksensa mukaan 19:00. Myöhästelijät haikailivat turhaan pikkusyömisen perään. Onneksi Sulava on kuin hyvä vasikka, elää juomalla, ja JopiTopi oli päättänyt säästää pullan iltapalaksi. Ja onneksi sauna on anniskelualuetta.

Tyyppi hätisteli porukan löylyyn 19:10. Lämmittelyn jälkeen lähdettiin avantoon. JopiTopi ensimmäistä kertaa ikinä. Hyvähyvä, pulla ansaittu. Ehdittiin saunan puolelle toisenkin kerran. Keskusteltiin 100 lajin suorittamisesta Suomi 100v kunniaksi. Helppoa se taitaisi Sulaville olla. Avantoon pulahdettiin vielä uudestaan ja 19:55 kuivateltiin ja pukeuduttiin ripeästi.